CP Es Canyar | VISCA SANT ANTONI! |

15/01/2020

Els nins i nines de 2n, 4t i 6è hem participat a les activitats organitzades per l’Ajuntament per tal de conèixer la història, la simbologia i la tradició de la nostra festa més popular.

Dia 9 de gener, els alumnes de sisè varen gaudir de l’activitat “Fogueró pels escolars”, taller d’art per a l’elaboració de les figures d’un fogueró.

Dia 13 de gener, els nins de quart varen participar a l’activitat “Una glosa mai no fa nosa”, un taller per aprendre a fer gloses i combat de picat.

Dia 14 de gener, els alumnes de segon varen assistir a “Sona, sona Sant Antoni”, una activitat per conèixer la música i els instruments que sonen a la festa.

Dia 16 de gener, els nostres dimonis i sant Antoni han sortit al pati a fer uns balls i a cantar les nostres gloses. Enguany hem gaudit d’un altre dimoni, el pare d’un dels nostres alumnes. Com cada any, els ha acompanyat un estol de dimonions i un sant Antoni de l’escola.

A més a més, enguany ens hem animat i hem participat en el concurs d’enramellar frontis escolars: mata, flors, imatges, fulles de fasser…engalanen la nostra escola.

Com cada any, els nins i nines han fet gloses. Aquí les podeu veure juntament amb algunes fotos.

Nins i mestres des Canyar, 
sant Antoni beneïu,
també l'equip directiu,
que molts d'anys ha de durar.

Pes quatre homes des Canyar
sant Antoni intercediu,
que ses dones piu-piu-piu
no s'aturen de renyar.